Duistere oversteek

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 25 februari 2015

Blub

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 18 februari 2015

Stauferstele

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 13 februari 2015

Er kwam afgelopen week verheugend nieuws uit het Stadhuis voor de fameuze zanggroep Anita & de Jarretels. Bert Velthuis heeft er persoonlijk voor gezorgd, dat ze hun tranentrekkende smartlappen tijdens de Dag van het Levenslied kunnen blijven zingen op het Valkhof ondanks de bouw van de Donjon. Een tijd geleden maakte ik me kwaad, omdat de bouw van de Donjon gedwarsboomd werd door Anita & de Jarretels en hun collega’s. Eén dag per jaar tranen met tuiten kwelen op het Valkhof zou voorrang moeten krijgen op 365 dagen per jaar de Donjon. Samen zou volgens deskundigen niet kunnen. Om tranen van in de ogen te krijgen. Bert Velthuis heeft alle tranen gedroogd. Het kan allemaal wel samen. Goei jong, die Bert. Lees verder »

Gepaard

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 6 februari 2015

“Er wordt gepaard in de gang, ja ja gepaard in de gang, o,o, gepaard in de gang, met buur¬vrouw Janssen.” Met dit carnavalslied is Prins Ummenie uit Groesbeek doorgedrongen tot de top 11 van het Carnavalslied van het Jaar van Giel Beelen op 3 FM. Superlatieven tekort om het nummer de carnavalistische hemel in te prijzen. Een internationale doorbraak ligt in het verschiet. Kortom: een wereldnummer. Toen ik dit bericht vanmorgen in de Gelderlander las weende mijn romantisch carnavalshart bittere tranen. Ik dacht dat de ondergrens van carnaval al lang bereikt was. Nee dus. Er is geen ondergrens; het is een peilloze diepte geworden. Lees verder »

Oversteek

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 4 februari 2015

Pieken

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 24 januari 2015

Harry Piekema is de bekendste filiaalmanager van Nederland. Deze status dankt hij aan zijn rol in de reclamespotjes van Albert Heijn op televisie. Harry Piekema stopt met deze rol. De vacature van bekendste filiaalmanager van Nederland is dus vacant. In Nijmegen loopt iemand zich warm om deze rol over te nemen. Weliswaar nog niet als de bekendste filiaalmanager van Nederland, maar in ieder geval wel als de bekendste van Nijmegen en omstreken. Ook mooi. Het is niemand minder dan Bert Velthuis. Lees verder »

Trap naar de Oversteek

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 21 januari 2015

Snelbinder

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 14 januari 2015

Nieuwe fietsenstalling

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 4 januari 2015

Talia

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 29 december 2014