Minidorp

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 26 juli 2015

De rust is weergekeerd in Nijmegen. Zo zeg; wat een drukte de afgelopen week. Bijna 1.500.000 bezoekers. Het centrum barstte uit zijn voegen. Wie er geweest is of de foto’s in de krant bekeek moet tot de conclusie komen, dat de grens in de groei van bezoekersaantallen langzaam maar zeker bereikt is. Veel voller kan het toch niet meer worden? Ondanks dit gigantische bezoekersaantal werd er door verschillende horecaondernemers in de binnenstad ouderwets genuild. Wat nu weer? Ze liepen volgens eigen zeggen omzet mis, doordat wandelaars na afloop van iedere etappe op de Wedren aan het bier gingen en niet bij de vermaakcentra in het centrum. Dus klagen bij de organisatie, dat er te veel biertaps staan op de Wedren en het dringende verzoek om dat volgend jaar anders te regelen. Je moet het lef maar hebben. Lees verder »

Snelbinder donker?

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 21 juli 2015

Sinds enkele weken is de Snelbinder niet meer verlicht.

Pseudopastoor

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 16 juli 2015

Een inwoner uit Beuningen heeft last van de kerkklok bij hem in de buurt. Hij wordt ’s morgens te vroeg wakker van de klok en hij vindt al dat gebeier niet meer van deze tijd. Als de pastoor zo nodig de mensen wil waarschuwen dat de mis begint, dan moet hij maar een sms – je sturen. Ook pastoors moeten met hun tijd mee gaan. Daarom stapt hij naar de rechter met het verzoek dat onnodige gebeier ogenblikkelijk te stoppen. Weg met die klok. Lees verder »

Castella

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 14 juli 2015

Vitessezebra

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 13 juli 2015

Klik hier voor de video

Over dit setje tijdelijke verkeersingrepen is nagedacht. Alleen niet lang genoeg heb ik het idee.

Het is toch echt handiger om als je maatregelen neemt de zaak van álle kanten te bekijken en door te denken. Probeer maar eens vanaf de Hezelstraat de Kronenburgersingel op te rijden… Ik heb het even voor u bij elkaar gezet. Hoe had U het opgelost?

Regenboogtrappen

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 6 juli 2015

Indifferent

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 27 juni 2015

Afgelopen week werd de 2e tussenrapportage openbaar, die een verkenner heeft geschreven over de financiële perikelen tussen NEC en de gemeente. Omdat een dreigend wolkendek zorgde voor een paar uur uitstel van een geplande fietstocht met mijn vrouw heb ik die tussenrapportage op de site van de gemeente gelezen. De zon ging er niet van schijnen. Niet letterlijk en figuurlijk al helemaal niet. Toch heb ik er van gesmuld. De rapportage laat op een prachtige manier zien, dat betaald voetbal en politiek twee totaal verschillende werelden zijn. In de terminologie van de verkenner: gemeente en NEC staan indifferent ten opzichte van elkaar. Volgens van Dale: onverschillig of neutraal. Juist. Lees verder »

BB

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 25 juni 2015

Helderziende

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 12 juni 2015

Vanmorgen geloofde ik mijn ogen niet toen ik de voorpagina van de Gelderlander zag. Wie werkeloos is kan op kosten van het UWV een opleiding tot helderziende volgen. Met deze cursus leert men in een glazen bol kijken, waardoor men omgeschoold wordt tot spiritueel belconsulent of gediplomeerd tarot –en engelenkaartenlegger. De cursus kost 1000 euro per persoon; het UWV betaalt de rekening en daarna heb je bijna zeker een baangarantie als gediplomeerd helderziende. Aanvankelijk dacht ik dat ik naar de rubriek De Speld in de Volkskrant zat te kijken. Maar het was echt op de voorpagina van de Gelderlander, dus moet het wel waar zijn. Wat een fantastisch land hebben we toch waarin dit allemaal mogelijk is. Lees verder »

Castella

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 10 juni 2015