Smartlap

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 13 september 2014

Eén dag per jaar Anita & de Jarretels c.s. of 365 dagen de Donjon. Ben van Hees en Bert Velthuis hadden bij hun benoeming tot wethouder niet kunnen bevroeden, dat ze binnen een half jaar voor dit dilemma zouden staan. Toch is dat zo. Anita & de Jarretels en andere tranentrekkende acts komen volgens de organisatie van de Dag van het Levenslied niet tot hun recht als de Donjon er staat. En dat is niet de bedoeling. Want heeft de Raad niet ooit gezegd, dat de Dag van het Levenslied niet te leiden mag hebben van de Donjon? Nou dan. Nou; niks te nou dan. Ik heb altijd gedacht dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed de herbouw zou tegenhouden. Mis gedacht. Het zijn jarretels. Lees verder »

Het grote tekenen

Een bijdrage van Jac. Splinter, gepubliceerd op 9 september 2014

klik hier voor het filmpje: (om de een of andere reden weigert wordpress tegenwoordig weer de directe youtube link…excuses voor het ongemak)

Van woensdag 10 tm zondag 14 september kan, mag, gaat iedereen in deze stad op de een of andere manier wel merken dat er meer getekend kan, mag, gaat worden. Kwestie van gewoon doen!

www.thebigdrawnijmegen.nl ter inspiratie ook!

Boterkaaseneieren

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 9 september 2014

Lent

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 6 september 2014

“Onze koetsier ging met een sukkeldrafje en toen we bij de gierpont kwamen, was het te laat om nog de Waal over te steken. We waren er erg ontstemd over dat we in een slechte plaats als Lent moesten verblijven, terwijl we Nijmegen als het land Kanaäns voor ogen hadden, dat zich aan ons presenteerde met zijn verlichting weerspiegeld in het water.” Deze woorden schreef Nina d’Aubigny, een Duitse muzieklerares, op 1 september 1791 in haar dagboek, toen ze een reis door Nederland maakte. Dit fragment stond afgelopen week in de Volkskrant. Nijmegen als het onbereikbare beloofde land aan de overkant van de Waal. En dan godbetert noodgedwongen in Lent moeten slapen. Erger kon het niet. Hoe wreed was het leven 223 jaar geleden. Lees verder »

Positief

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 30 augustus 2014

De kogel is door de kerk. Er komen 5 hoge windmolens langs de A15 bij Valburg. Iets chiquer gezegd: het College heeft positief beslist op het ontwerp-bestemmingsplan Buitengebied Valburg-16, dat het mogelijk maakt 5 windturbines in lijnopstelling langs de A15 bij Valburg te plaatsen. Aldus de officiële tekst van het Collegebesluit. De toevoeging “in lijnopstelling” doet vermoeden, dat er binnen het College diepgaande Louis van Gaalachtige tactische besprekingen hebben plaatsgevonden over de beste opstelling van de windmolens. Een goede zaak. Een 2-1-2 opstelling is een soort kluitjesvoetbal; volledig uit de tijd en daardoor onverantwoord. Met een lijnopstelling zit je altijd goed. Lees verder »

Blijft dit zo?

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 27 augustus 2014

Doornroosje is bijna af. Maar wat ik me afvraag is of die muur zo blijft? Ten eerste vind ik de combinatie van ’scherpe’ ramen met ‘zachte’ lijnen niet echt mooi. En de lijnen lijken ook niet af te zijn. Of worden de vlakken misschien nog ingekleurd?

Tomatencoalitie

Een bijdrage van Vincent Cantrijn, gepubliceerd op 23 augustus 2014

Door de perikelen in Oekraïne en aangrenzende Russische gebieden ligt de tomatenexport van Nederlandse tomaten ver onder het gebruikelijke niveau. Daarom roept de regering ons op om vooral Nederlandse tomaten te kopen, om zo de noodlijdende tuinders te steunen. Ik doe dat dan ook braaf. Kleine moeite; groot plezier. De aandacht voor de tomaat heeft inmiddels ook onverwachte plaatselijke politieke gevolgen gekregen. D66 voorman Rob Jetten noemde de huidige Nijmeegse coalitie in een groot opiniërend artikel in de Gelderlander de Tomatencoalitie. Het is maar goed, dat Nederland geen bananen exporteert. Kan de Nederlandse banaan niet onder druk komen te staan. Anders had Rob het misschien nog gehad over de Bananenrepubliek Nijmegen. Nu werd het dus Tomatencoalitie. Als ik Hans van Hooft was zou ik deze kwalificatie vanaf nu als geuzennaam gebruiken. Havanna was immers ten grave gedragen. Tomatencoalitie is een prachtig alternatief. Ik hou het woord er in; met copyright voor Rob Jetten en zijn democratische makkers. Lees verder »

Vork

Een bijdrage van Maerten Prins, gepubliceerd op 20 augustus 2014

‘Busstop’…

Een bijdrage van Gerie Sandmann, gepubliceerd op 18 augustus 2014

Zaterdagavond nog even op de Kaaij geweest en was er heel gezellig. Er speelde een leuke band en vanaf ca. 11.00 uur Dj Tin Wish Tin (Eric Janssen). Lekkere Motown muziek vanonder de aloude Waaalbrug. Ook staat deze bus er als blikvanger en informatiecentrum. Reden voor een foto dus!

‘Window’…

Een bijdrage van Gerie Sandmann, gepubliceerd op 18 augustus 2014

Gelukkig kom ik er niet vaak, maar als ik dan eens die trap opga, dan kijk ik altijd even door dit raam. Het geeft uitzicht op de tuin van huisartsenpraktijk ‘Het Oude Weeshuis’ in hartje stad! Dit keer was de lichtval heel goed en ik had mijn camera mee met deze foto als resultaat!