Ambassadeur

21 juni 2008 door Vincent Cantrijn

Ik weet niet of U het weet, maar Nijmegen heeft sinds deze week een heuse ambassadeur. Niemand minder dan Sabine Uitslag, lid van het CDA in de Tweede Kamer, heeft zich als zodanig opgeworpen. Het was maar een klein berichtje in de krant, maar ik sliep de daarop volgende nacht een stuk geruster. Hoe is het mogelijk, dat we het tot nu toe steeds zonder ambassadeur in de Tweede Kamer hebben kunnen volhouden. Mocht het al slecht gaan met Nijmegen, dan zal het tij vanaf nu zeker gaan keren. Want adel verplicht; zeker voor een ambassadeur. Ik raad u echter aan geen euforische gevoelens te krijgen over de mogelijke voorspoed die de stad zomaar in de schoot wordt geworpen. Schijn bedriegt en niet zo’n beetje ook.


Volgens het persbericht heeft Sabine voor Nijmegen gekozen, omdat het een fantastische stad is, die haar een bevrijdend gevoel geeft. Als ambassadeur wil ze de knelpunten van Nijmegen vertalen naar de landelijke politiek. We zouden voor minder de Nijmeegse vlag in de top hijsen en gepast dronken gaan worden. Trakteer Sabine op koffie met Marikenbrood en het komt helemaal goed. Gun haar wat tijd en de bereikbaarheid van de stad en de files voor de Waalbrug worden vertaald naar de landelijke politiek en de oplossing is nabij. Om maar een van de belangrijkste Nijmeegse knelpunten te benoemen.
Als ik zoiets lees dan word ik wantrouwig en niet zo’n beetje ook. Vertel mij wat over politici die ons worsten voor houden, alsof ze worstverkoper bij de HEMA zijn. Snel naar de site van de Tweede Kamer gesurft. En jawel; daar kwam de aap uit de mouw. Sabine Uitslag vervangt sinds april 2008 een vrouwelijke collega, die met zwangerschapsverlof is. Mooi dat dit kan. Ons parlement moet in het landsbelang natuurlijk wel op volle sterkte blijven. Op 29 juli a.s. is het echter al weer einde oefening voor Sabine. Dat is over 5 weken. Ik ben niet zo thuis in de wereld van ambassadeurs, maar dit lijkt me toch een korte ambtsperiode. Nu maar hopen, dat de kersverse moeder, die weer terug komt in de Kamer, Nijmegen ook zo fantastisch vindt en er een bevrijdend gevoel aan over houdt. Stel, dat die voor Sneek kiest of Middelburg, dan zitten wij zonder. Hebben wij weer.
Ik heb wel een gouden tip voor Sabine. Het Nimweegs Soaptheater zoekt dringend nieuwe leden. Er is wat gerommel en geruzie geweest; vandaar. Vooral vrouwen van rond de 35 zijn welkom; bereidheid tot het aanleren van het Nimweegs is een must. Dat zal een bevrijdend gevoel geven en een beter podium om de Nijmeegse knelpunten te leren kennen is er niet. Terugkoppeling naar Den Haag hoeft dan niet meer. Oplossingen worden “eiges” gegeven.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er is een reactie gegeven op “Ambassadeur”

  1. Goed gezien, van dat verlof :)!