Hessenberg

9 september 2009 door Maerten Prins

2009sept0036B.jpg

Op de Hessenberg wordt flink gebouwd, dat zal niemand ontgaan zijn. Langzaam wordt duidelijk hoe de nieuwbouw er uit komt te zien. Het is net een cadeautje dat wordt uitgepakt. En het is allemaal best groot. Benieuwd of het er net zo uitziet als de animatie, vol blije, jonge mensen in een kraakschone omgeving onder een strak blauwe lucht.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er zijn 6 reacties gegeven op “Hessenberg”

 1. Noviomagicus zegt:

  Een aardig gebouw dat op de foto te zien is, maar het staat wel erg dicht op de Kronenburgertoren. Dat soort dingen zie je natuurlijk nooit vooraf op een presentatie. De andere toren die verrijst past nog minder, maar die is gelukkig wat lager. Voor het overige lijken het net allemaal kantoorgebouwen. Niet echt geweldig, maar wat ik wel leuk vind zijn de smalle straatjes en op zich ben ik ook blij met het intensieve ruimtegebruik.

 2. Pluk zegt:

  Stukken beter dan het eerste plan in ieder geval. Wat een drama zou dat geworden zijn!

 3. Noviomagicus zegt:

  Nou, daarover heb ik al eens gereageerd en of dit stukken beter is vraag ik me af. Het Weeshuis is weliswaar behouden, maar wordt nu zo ingeklemd door gebouwen dat het dadelijk nauwelijks nog zichtbaar is. En ten tweede zie ik die hoogbouw wel als een aantasting voor van stadsbeeld. Misschien had Flash Gordon zich zelfs wel beter in de omliggende bebouwing gevoegd. En hadden we een in architectonisch opzicht meer kwaliteit gehad. Maar ook daarvan hebben we alleen de ‘mooie plaatsjes’ gezien.

 4. Pluk zegt:

  Ik heb ook begrepen dat de nauwe straatjes zijn afgeleid van het oude stratenplan. Daar hebben de historici zich volop tegenaan bemoeid. Sommige vinden dat charmant, andere gewoon krapjes.

 5. Ingrid zegt:

  Ik liep er laatst, in zo’n krap straatje. Tussen de steigers en giga groene steigerdoeken. Dacht nog "dit is nu de zoveelste Nijmeegse Groene Straat". Ik ben er herhaaldelijk de steigers in gedrukt door colonnes fietsers. Dat belooft wat!

 6. mario van limburg zegt:

  ik vind het jammer dat er zo’n groot gebouw dit deel van de stad gaat ontsieren op die plek.
  Dit gebouw past mooi bij de marienburg of molenpoort maar niet hier.

  Filmpje lijkt wel een deel van rondleiding over de wallen van Amsterdam.