Park’ 44 eerste lustrum

18 mei 2009 door Jac. Splinter

park44lustrum.jpg

- Is dat al weer vijf jaar geleden?
- Gaat snel he, zeg maar.
- Had volgens Paul al in 2007 weg moeten zijn vanwege pleinnrestylING.
- Is niet de eerste leugen die hij verkocht hierover, volgens mij.
- Nee, zal ook niet de laatste geweest zijn.
- Ze gaan binnenkort waarschijnlijk beginnen.
- zeggen ze…
- Gefeliciteerd he en succes met grasmaaien.

Er gaan geruchten dat de bouw van de parkeergarage is uitgesteld voor onbepaalde tijd. Van de vier woontorens, aan elke kant van het plein 10 verdiepingen, wordt al gezegd dat we blij mogen zijn als ze er in 2038 staan. Dat zou ik dan nog net mee kunnen maken…
Gelukkig hebben we tot die tijd een leuk grasmatje om uit te rusten.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er zijn 10 reacties gegeven op “Park’ 44 eerste lustrum”

 1. Argé Nieuwenhuijzen zegt:

  En ik maar denken dat Patrick, jij en ik al in 2011 naar het plein konden gaan om te zeggen dat ‘we het wel gezegd’ hadden over het ‘Plein voor Iedereen’-ontwerp.

  Nu moet ik wachten tot mijn 73e!

  Ik had het kunnen weten. De redenen voor de vakjury om dit plan al voor de volksraadpleging in de prullenmand te mieteren, gelden zeker nog steeds?

 2. Ingrid zegt:

  Van Plein ‘44 naar Kuiltje ‘38.

  Ik moet erg lachen om projecties, zoals die op Pleinrestyling. De afgebeelde mensen zijn jong en blakend gezond. Het groen suggereert een half oerwoud. De parkeergarage toont een zee van ruimte voor uw auto. De gebouwen zijn nooit verweerd, de zon schijnt altijd. En zwerfvuil bestaat niet.

  Hoe zullen we die woontorens in de volksmond eens gaan noemen?

 3. Werner Nas zegt:

  @Ingrid,
  Het trieste is dat bestuurders en ambtenaren helemaal geilen op deze gelikte photoshoppresentaties en niet eens het vermogen hebben om daar met een klein beetje kritisch oog naar te kijken. Zelfs de zon staat in een aantal plaatjes aan de verkeerde kant van de horizon. zucht

 4. Ja maar jongens. Wees nou realistisch. Verweerde gebouwen, oude rimpelige mensen, kale bomen, krappe parkeerplaatsen, regenachtig weer en zwerfvuil verkoopt toch niet? Als zulke foto’s getoond worden en de gemeente en bedrijven gaan daar vervolgens geld insteken, dan volgt er toch een volksopstand? Natuurlijk staan er plaatjes van de perfecte wereld. Wie wil er nou niet wonen in een perfecte wereld? Verkopen = emotie. :-)

 5. Ingrid zegt:

  Ik snap je punt, Francis. Reden te meer om hartelijk te lachen om deze PR.

  "Een plein voor iedereen" is de wervend bedoelde kreet voor de herstijling van Plein 1944. Dat wordt dan krap.

  Als boomfan ben ik erg benieuwd naar de zes geprojecteerde kanjers, en hoe blij hun wortels zullen zijn met de ondergrondse parkeergarage.

  En ik vind het raar dat nergens op de foto’s het monument voor de gevallenen te zien is.

 6. Wijnand zegt:

  Zeg Dames, Dit is helemaal niet om te lachen. Hier wordt ontzettend veel geld door de gemeente aan besteed om de bevolking te (laten) misleiden. Als je dan "hartelijk gaat lachen" dan steek je je kop wel erg in het zand. ..Maar ja ik ben ook maar een man, ik snap hier zeker de humo niet van.

 7. Noviomagicus zegt:

  Dat het gras al langer ligt dan gepland en dat het er nog wel een tijd zal blijven liggen is natuurlijk leuk, maar dat er voorlopig niks gebeurt aan het plein heeft natuurlijk wel een keerzijde. Namelijk dat het rondom het grasveld steeds verder verslonst. Er moet snel iets gaan gebeuren. Iets waarover ook nog eens goed is nagedacht, want anders maken wij geen mooi Plein 1944 meer mee.

 8. Ingrid zegt:

  @Wijnand: Vertel van harte hoe jij de PR van het toekomstige plein beleeft. Ik zie maar een dun lijntje tussen ergens erg om moeten lachen, en me er over opwinden. Zie mijn reactie hierboven van 18 mei.

  @Noviomagicus: Welke verslonsing bedoel je? Op de grond, in de omringende gebouwen, aan de gevels?

  Ik begrijp, dat als eerste de archeologen hun ding mogen gaan doen. Dat kan nog leuk worden.

 9. Noviomagicus zegt:

  @ Ingrid: De inrichting van het plein was natuurlijk sowieso al niks, maar ik bedoel vooral de gebouwen eromheen: leegstand, vervolgens kraakacties… Het zou de voorbode kunnen zijn van nog meer leegstand, zodat dit een uithoek wordt waar geen winkelier meer wil zitten en geen mens meer wil wonen.

 10. Gien zegt:

  Matje is tof. Matje moet blijven!!