« Kansen voor de Keizer…
  » "Hooligantje" spelen

Je huis uit!

Zaterdag 11 September 2004
Zuid | door Jenneke Harings

Op zich is het een duidelijk verhaal: mevrouw veroorzaakt heel veel overlast en heeft hennepplantage en Talis besluit de vrouw het huis uit te zetten. Dit verhaal ligt al bij de rechter, die nu wil dat Talis met de procesverbalen van de politie komt. Die zouden er moeten zijn: de politie bezocht het huis 51 keer in verband met overlast, en een keer werd de plantage opgerold. De mevrouw woont in Meijhorst, de wijk die al niet zo goed bekend staat. Lastige mensen hun huis uitzetten is een stap in de richting van verbetering, aldus Talis. De zaak brengt een boel papieren rompslomp met zich mee en daarover bericht de Gelderlander vandaag. De vrouw woont er nog wel, maar niemand weet voor hoe lang.

Ik vroeg mezelf eigenlijk alleen maar af waar de vrouw naartoe zou moeten als ze daadwerkelijk uit haar huis zal worden gezet...

rozebeer () (URL) - 12 09 04 - 08:26
die mevrouw zal heel veel moeite hebben met het vinden van nieuwe woonruimte, denk ik. ALs haar een nieuw woningcontract aangeboden wordt, zal ze zeker te maken krijgen met strikte regels die opgenomen worden in het huurcontract. Het kan ook zeker zijn dat de woningbouw zegt “helaas pindakaas, wij willen geen zaken meer met U doen…”
Ben benieuwd inderdaad…


missgien (URL) - 12 09 04 - 09:31
Wordt ze nu haar huis uitgezet omdat ze wiet verbouwd (als je vijf planten hebt staan, noemt men het al een hennepplantage) of omdat ze overlast verzorgde? Het eerste vind ik geen reden om iemand zijn huis uit te zetten, het tweede wel maar dan moet het wel echt extreme overlast zijn.
Ik vind het erg ver gaan om mensen op straat te zetten. Waar ze naar toe moet? wie zal het zeggen, ik ben echter bang dat ze op de straat blijft.


matthijs (URL) - 12 09 04 - 11:29
Als ze alleen maar wiet heeft gekweekt, is dat tegenwoordig geen reden haar het huis uit te zetten.

Was deze week op het nieuws …


Jeroen - 13 09 04 - 11:29
Nog afgezien van het feit dat bij wietplantages vaak sprake is van stank overlast en het illegaal aftappen van electriciteit (anders is het niet rendabel), ook nog eens voor een zeer brandgevaarlijke situatie. Een uitstekende reden dus om iemand direct uit zijn of haar woning te zetten!
De vraag naar betaalbare woonruimte in Nijmegen is zo groot dat iemand die zijn sociale huurwoning om tovert in een brandgevaarlijke wietplantage geen enkele recht op zielig doen heeft als ze op straat geschopt wordt.


Rob Essers () (URL) - 13 09 04 - 14:51
De vraag naar betaalbare woonruimte in Nijmegen is zo groot dat een betaalbare woning naast die van mij maal liefst 3 maanden leeg heeft gestaan voordat Talis een nieuwe huurder kon vinden… En ik woon niet eens in een probleembuurt! :-)

Als Talis iemand uit huis wil laten zetten, moet de corporatie bij de rechter natuurlijk wel met bewijzen komen! Een proces-verbaal van de politie lijkt mij in zo’n geval wel het minste wat overgelegd moet kunnen worden.

Ik vraag me wel af wat Talis als verhuurder in het verleden gedaan heeft naar aanleiding van die 51 keer dat de politie in verband met overlast is uitgerukt. Of was de overlast niet bij verhuurder bekend???

Met het op straat zetten van nog een huurder neemt het aantal daklozen en de overlast elders alleen maar toe. Dat is het verplaatsen van het probleem! Daar zou de rechter rekening mee moeten houden en (ook) verhuurder moeten dwingen mee te werken aan een structurele oplossing.


Gerard - 13 09 04 - 20:39
Dus volgens Rob Essers is er geen enkel probleem op de woningmarkt in Nijmegen? En is een wietplantage in een woning geen enkel probleem? Ik ga de problemen niet eens herhalen: zie bericht van Jeroen.


Rob Essers () (URL) - 14 09 04 - 00:52
“Dus volgens Rob Essers is er geen enkel probleem op de woningmarkt in Nijmegen? En is een wietplantage in een woning geen enkel probleem?”

Ik geloof niet dat ik deze dingen beweerd heb… Maar problemen op de woningmarkt verhelp je in ieder geval niet door mensen uit hun huis te zetten. En als een wietplantage overlast geeft, moet je die natuurlijk aanpakken!


matthijs (URL) - 14 09 04 - 10:56
Nog afgezien van het feit dat bij wietplantages vaak sprake is van stank overlast en het illegaal aftappen van electriciteit (anders is het niet rendabel), ook nog eens voor een zeer brandgevaarlijke situatie. Een uitstekende reden dus om iemand direct uit zijn of haar woning te zetten!

De stankoverlast kun je vrij gemakkelijk bestrijden met een goede ventilatie, en dat gebeurt ook meestal omdat het in het belang van de kwekerij is niet de aandacht op zich te vestigen door een penetrante wietlucht te verspreiden. Voor wat betreft het illegaal aftappen van electriciteit: het energiebedrijf is daar weliswaar niet zo blij mee (ze worden immers bestolen), maar het veroorzaakt niet direct overlast (wederom: als het overlast veroorzaakt, loopt de kweker sneller tegen de lamp).

Wiet kweken is tenslotte ook niet van zichzelf een brandgevaarlijke activiteit.


rosendal () - 06 06 05 - 19:33
KROM BELEID,DE HONGERIGE MENSEN WORDEN EEN WORST VOORGEHOUDEN MAAR ALS JE ERIN HAPT WORDT JE KOP ERAF GEHAKT.
DANK JE WEL KABINET LEVE HOLLAND.


Roombeker - 13 06 05 - 03:07
Ik ken een woningbouwvereniging (eigen haard)die zeventig miljoen gulden had verloren met speculeren op de beurs daar is niemand voor bij de rechter geweest, er werden alleen drie medewerkers ontslagen. Die drie zullen er wel goed aan verdiend hebben en als ze geen ontslag hadden gekregen dan zouden ze het wel hebben genomen….... maar ja de echte criminelen krijgen een lintje met een gouden handdruk.


DM () - 21 01 06 - 13:57
Ik heb geen wiet maar moet waarschijnlijk van de rechter de straat op omdat de woningbouw (vastgoed belegger) mijn niet langer wil hebben want mijn beide ouders zijn overleden en IK heb dus geen huurcontract met deze won. bouw./Vasgoed magnaat.
Wat kan ik doen als ik op straat kom??
Ik bijna geen woonduur en geen inkomen
maar wel gerfd spaargeld.

WAAR KAN IK HEEN? WAT KAN IK DOEN??!


Arnout (URL) - 21 01 06 - 16:38
@Roombeker: Er goed aan verdiend? Je denk dus dat die medewerkers kwade opzet hadden, en niet gewoon zwaar incompetent en onverantwoordelijk bezig waren? Waarom denk je dat?

@DM: Dat is kut. Ik neem aan dat je al rechtshulp gezocht hebt en die woningbouw je er inderdaad uit mag zetten? (Wauw, dat verbaast me, tenzij je bijvoorbeeld de huur niet kunt betalen oid).

Heb je al geprobeerd in verband met je situatie prioriteit aan te vragen bij (andere) verhuurders?


DM () - 22 01 06 - 20:53
Ja je moet via de kantonrechter vragen of
je de woning mag overnemen. Maar dat doen
ze alleen als je er al heel lang woont en niet vooraf wist dat je er weer uit moest
omdat een van je ouder ongeneeselijk ziek was, b.v. Je moet binnen 6 maanden naar
de rechter anders ben je zo wie zo de
peaneut.
Het Vastgoedbeleggings bedr. eist a/d
rechter dat ik de woning binnen 3 dagen
verlaat. Mijn kansen zijn echt heel slecht en de eengezinswoning is mut vol.
En zonder inkomen krijg ik ook geen andere woning. In amsterdam heb ik
3×18 jaar woonduur opgegeven. 2 ervan
waren lidmaatschappen die amsterdam niet meer geldig zijn p. 1 jan 2006.

WAAR MOET IK NU HEEN??