Werkgelegenheid

30 mei 2009 door Vincent Cantrijn

Afgelopen weekend was ik een paar dagen weg. Thuisgekomen neem ik dan altijd de kranten van de afgelopen dagen door. Mijn oog viel op een kop op een sportpagina van de Volkskrant: “Ware cupfighters komen uit Nijmegen”. Ik wist toch zeker dat NEC was uitgevoetbald en het ijs in Triavium is ook al geruime tijd gesmolten, dus het artikel kon ook niet over ijshockey gaan. Het artikel ging over de bridgers uit Nijmegen, die de bridgewereld een poepie hadden laten ruiken. Ik stond perplex.

Bridgers! Hier liggen nieuwe kansen voor het Huis van de Topsport. Als de Magic Matrixx, Top Judo Nijmegen en Turnvereniging De Hazenkamp worden ondergebracht in deze nieuwe accommodatie, dan mogen de bridgers natuurlijk niet ontbreken. Ze zijn ware cupfighters geworden, terwijl ze notabene trainen in het Kolpinghuis. Paul Depla moet ogenblikkelijk zijn verantwoordelijkheid nemen en de bridgers onderdak bieden in het Huis van de Topsport. Dat is goed voor de economie en alle beetjes helpen. Want uit onderzoek is gebleken, dat de komst van het Huis van de Topsport goed is voor 107 extra arbeidsplaatsen. Zo’n getal vind ik ontzettend boeiend. Wetenschappers kunnen uitrekenen, dat er 107 arbeidsplaatsen bijkomen en niet 106 of 108. Dan wil ik wel eens weten hoeveel arbeidsplaatsen erbij komen, als de bridgers ook aansluiten. Het economisch effect op Nijmegen van bridgen op topniveau mag absoluut niet onderschat worden.
Weet u welke sport ook goed is voor de werkgelegenheid? Sport door homo’s. Het valt u nu misschien wat rauw op het dak, maar toch is het zo. Het stond in de Brug, dus moet het waar zijn. Tijdens het eerste weekend van juli wordt in Nijmegen het Pink Tournement gehouden, oftewel the Dutch Gay Open. Er wordt dan door homo’s gezwommen, gesquasht en gevolleybald. En nu komt het: het toernooi is uniek, omdat hetero’s ook welkom zijn. Van zo’n zin raak ik compleet van de leg. Een toernooi voor homo’s, waar hetero’s ook welkom zijn; dat bevordert de integratie. Begrijp me goed; ik heb absoluut niets tegen welke seksuele geaardheid dan ook. Maar waarom zo spastisch doen? De adder onder het gras is werkgelegenheid. Eerlijk waar. Dat heeft Amerikaans onderzoek uitgewezen en dát stond in de Brug. Wanneer homoseksuelen worden gewaardeerd in een stad, geeft dat aan dat er een open sfeer heerst en dat trekt bedrijvigheid aan. Gelooft u het? Ikkenie. Maar goed; ik wil er best onderzoek naar doen. Bij de opening van het Huis van de Topsport worden de open Nijmeegse Kampioenschappen Bridge voor homo’s georganiseerd, waar hetero’s ook welkom zijn; of andersom, dat maakt me niet zo veel uit. Als dat leidt tot extra afname van kavels op Bijsterhuizen ben ik overtuigd.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er zijn 4 reacties gegeven op “Werkgelegenheid”

 1. Piet zegt:

  Het is nog veel erger, die Nijmeegse topbridgers trainen niet in het Kolpinghuis, maar vooral in Arnhem…

 2. Jaap zegt:

  homophiel toepen zou dat ook stimulerend voor de werkgelegenheid zijn?

 3. ericding zegt:

  @Jaap: Het is hier geen Geenstijl…

 4. Pluk zegt:

  Volgens mij heet dat andersom redeneren. Dan weet de USA Today het beter te verwoorden:
  To put it bluntly, a place where it’s OK for men to walk down the street holding hands will probably also be a place where Indian engineers, tattooed software geeks and foreign-born entrepreneurs feel at home. When people from varied backgrounds, places and attitudes can collide, economic home runs are likely.

  Een open cultuur trekt creatieve en andersdenkenden aan (en niet andersom volgens mij). Dat men daar homoseksuelen altijd onder schaart, verbaast mij altijd een beetje. Net of zij per definitie creatief en innovatief zouden zijn… en andersdenkend is overigens ook een vaag begrip. Zijn er ook dezelfdedenkenden?

  Maar de hele theorie, afkomstig van Richard Florida, is erg discutabel.