Winnaars

25 november 2006 door Vincent Cantrijn

Deze week gaat het over winnaars. En dan heb ik het niet over de verkiezingen, want die leverden wel winnaars op, maar of dat echte winnaars zijn, dat zal de toekomst uitwijzen. Ik zie Geert Wilders namelijk niet in het kabinet komen. Gelukkig niet. En als deze stelling waar is, dan kunnen verliezers voor hetzelfde geld uiteindelijk ook winnaars worden. Dus blijft er hoop voor Guusje en Paul Depla om binnenkort als minister of staatssecretaris aan de slag te gaan. Maar, geen politiek deze keer. De Nijmeegse winnaars van deze week zitten in de gezondheidszorg en de horeca. En ze zijn zonder politieke bemoeienis winnaar geworden. Er gebeuren ook zonder politieke inmenging goeie dingen in Nijmegen. Gelukkig wel. Ik moet er niet aan denken als het anders zou zijn.

Allereerst de gezondheidszorg. Het CWZ is door de Consumentenbond uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland. Driewerf hulde. Vooral de pati?ntvriendelijkheid en de patiëntenzorg scoorden hoog. Ik kan het beamen. Afgelopen week moest ik voor een kleine operatie in het CWZ worden opgenomen. Dank u, het gaat weer goed; fruitmanden zijn overbodig. Toen ik me een paar weken geleden meldde bij de opname, werd mij de vraag gesteld: Wanneer schikt het u? Ik wist niet wat ik hoorde. Hoezo wachtlijsten van Hoogervorst? Gewoon klantvriendelijk vragen wanneer het schikt. Ik hoop niet, dat u het hoeft mee te maken, anders zou ik zeggen: het CWZ! Beleefd aanbevolen.
Dan de horeca. Nog meer winnaars in Nijmegen. Deze week viert The Matrixx het eerste lustrum. In die 5 jaar uitgeroepen tot de beste club van Nederland. Dat verdien je niet zo maar. In tegenstelling tot het CWZ kan ik hier niet uit eigen ervaring praten. Daar ben ik te oud voor, als ik zie wie er in de lange rijen wachtenden voor de deur staan. Ik was er wel bij, toen het gebouw nog als Nightlife werd geopend. Met Herman Brood en zijn Wild Romance. Maar ja, daar krijg je de tent tegenwoordig niet meer mee vol. Tot slot Café Jos. Werd eergisteren tweede in de top 100 van de beste café’’s van Nederland. Een topprestatie. Al een paar jaar in de top 3. Een buurtkroeg uit Nijmegen. Niet nuilen; gewoon je best doen. Dat loont.
Café Jos doet niet aan politiek. Hij kijkt wel uit. Maar Nijmeegse politici staan hier wel vooraan en flink ook. Gewoon als vaste klant. Het zijn soms net gewone mensen.

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren.