De Grote Winnaar

23 november 2006 door Leo IJsvelt

_MG_6468.JPG

Vind je dit een interessant artikel?
Mail het dan door naar anderen, of deel het via social media:
Pin It

Er zijn 5 reacties gegeven op “De Grote Winnaar”

 1. Pluk zegt:

  Een dag na de verkiezingen heerst er bij mij geen hoera-stemming. Relatief gezien was Wilders de grootste winnnaar, weinig reden tot jubelen of trotsgevoel dus.

  Nederland is een land geworden dat geleid wordt door jaloezie en haatgevoelens. En daar lig ik dus wakker van…

 2. Eric zegt:

  Nijmegen bedankt! Nog nooit heeft de SP zoveel steun gekregen: een op de vier kiezers stemde SP. We gaan er keihard aan werken om Nederland socialer en menselijker te maken!

 3. Paul Peters zegt:

  ghe, dat is mooi, Eric.

  Hoewel ik me nu wel zit af te vragen of ‘t wel mogelijk is om een land en de mensen daar in socialer en menselijker te maken. ‘t lijkt mij dat deze twee eigenschappen die juist van binnen uit komen en dat er aan werken juist een tegenover gesteld effect kan hebben.

 4. marceldebets zegt:

  Ik denk dat Eric bedoelt een socialer en menselijker *gezicht* geven. *g*

 5. Pluk zegt:

  @Eric: Definieer menselijker? Ik vind dat altijd zo’n term die leuk klinkt maar eigenlijk loos is.

  De Van Dale maakt alleen nieuwsgierig. Menselijk = op de mens betrekking hebbend, humaan dus niet wreed. Menselijkerwijs = gerekend naar de mens in zijn beperktheid. Vage boel ( natuurlijk mag je verwachten dat de politiek niet wreed is). En als je sociaal / socialistisch (waar eigenlijk sociabel beodoelt wordt) gaat ontrafelen, wordt je al helemaal niet wijzer.

  Eigenlijk is dus mijn vraag… Wat mag ik, als mens, verwachten van de SP? Om het wat makkelijker te maken: ik heb een eigen bedrijfje (zelfstandig ondernemer) en ik heb een modaal inkomen, waarmee ik een middelmatige hypotheek aflos. Als zelfstandige trek ik vaak aan het kortste eind (geen nationale hypotheekgarantie dus hogere rente, nieuwe zorgwet die mij verplicht als werkgever bij te dragen terwijl ik geen personeel heb, regels die BV’s spekken maar de kleine ondernemer niet, torenhoge verzekeringspremies voor arbeidsongeschiktheid terwijl ik jarenlang in een overheidspot heb gestopt die nu verdwenen is).

  p.s. Deze vraag heb ik (voor verkiezingen) gesteld aan secretariaten van PvdA, D66 en VVD. Ik heb geen (!) enkel antwoord gekregen, dus nu nog maar een poging via deze weg.